Sidor

fredag 31 oktober 2008

Halloween

Hej på er.
Idag är det fredag. Den 31 oktober - Halloween :)
Klockan är nio, och jag sitter nyduschad i min säng och har just påbörjat min ensamkväll ;)

Maria och Henrik är på väg till Halloween-fest, eller redan där. Festen var alltså idag, och inte imorgon som jag nog skrivit innan. De är båda utklädda - Maria med lila och svarta fladdermusvingar på ryggen, och små på huvudet, och lila tröja, svart korsett och kjol. Henrik har svarta och grå kläder, silvermask och gråter blod under den. Och han är den som är mest orolig för att bli stirrad på ;)
Verkar som nästan hela klassen går på samma fest. Utom jag, Camille (vår Schweizare) och Jana (lett). Vår amerikan, Matt, såg väldigt förvånad och väldigt trött ut, ungefär som om vi var dumma i huvet, när han fick reda på att vi inte tänkte gå... men han är å andra sidan ute på krogen med nästan alla svenska killar två eller tre dagar i veckan, så jag tycker han är konstig.

Han kom för övrigt till skolan med hästhuvud idag. Det var kul. Alla började skratta, och Kurita-sensei förstod inte varför, så vände han sig om och såg Matt, och hoppade en halvmeter bakåt ;) Tror att det var delvis spelat, men det var kul ändå ;)
Skolan var kul idag. Det gick jättefort, även om jag verkligen ville sluta de sista tio minuterna, för att jag var hungrig, och det mesta kändes rätt lätt. Jag har förmodligen helt enkelt lärt mig grunderna nu, så även de nya sakerna känns rätt logiskt :)
Det kommer gå över när vi börjar med mer komplcierade saker än att prata, har Henrik försäkrat mig om ;)

Och apropå Henrik och skolan så måste jag berätta om hans kines.
Det är en kinesisk tjej i hans klass som han tyckte var jättecool och ville bli kompis med. De har bestämda platser också och han sitter bredvid honom. Han var jätteglad, men sen började hon bli konstig:
När vi skulle på monsterparaden för ett par veckor sedan sade hon att hon inte kunde följa med för att den var Shintoistisk, och hon trodde att Jesus skulle straffa henne.
Senare sade hon någonting om att dricka, och Henrik undrade om hon fick dricka, eftersom hon var kristen, men då skrattade hon bara och sa att det inte var hon utan hennes mamma som var det.
Sen har hon frågat massa om vad Henrik har för planer på helgerna, och sagt att han sett bra ut osv. och han har fått för sig att hon är intresserad av honom. Och han tycker det är jobbigt för att kineser i allmänhet inte gillar homosexuella, så han vågar inte säga det rakt ut för att alla kineser kanske skulle hata honom då.
Osv, vi har fått nya rapporter varje dag om vad som händer med henne. Hon har nog börjat bli lite misstänksam mot honom nu, för hon är inte lika trevlig längre.
Och igår sade hon på fullt allvar: "Jag ska köpa en mobil. Den är rosa. Jag gillar inte att rosa, men jag är ju tjej." Vilket jag inte kunde göra annat än att skratta åt. JAg har aldrig sett henne, så jag vet inte om hon är så cool som Henrik säger, men efter att ha hört det där tvivlar jag på det ;)

Nåja. Nu ska jag stänga ner internet och sätta på lite film, öppna mina godispåsar och läskflaska och så ska jag mysa, titta på film, skriva och rita :) (inte allt samtidigt) ;)
Har inga läxor över helgen heller, utom att prata japanska. Och det har jag gjort idag. Beställde mat på japanska, på McDonalds ;)
Så jag kan ta det lugnt på riktigt :)

Godnatt!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du tycker det går ba med japanskan. Jag är djupt imponerad:)

Skönt med en andingspaus och nu har ni "höstlov" i tre dagar;)

Ha det så skönt och skräm alla spöken och "vidrigheter" ;)

Anonym sa...

KONSTIG tjej! Köpa rosa mobil fast man inte gillar det bara för att man är tjej? OK? Weird.
Låter som det kommer bli (har varit?) en toppenkväll. Är avundsjuk! Nu ska jag kolla mina mail, och sen ska jag stänga av datorn. Har ont i huvudet! Dumma jobb! ;)

Anonym sa...

Dom var säkert jätte stiliga på festen. Matt kan nog inte förstå hur skönt det kan vara med "egen" tid, men han kanske inte behöver det. Skönt för dig med lite egen tid i alla fall.

Jobbigt för Henrik att inte våga tala klarspråk med "sin" kines. Hon är nog intresserad av honom, men det verkar ju vara en liten underlig prick den där kinesiskan.

Jag har bara klarat av McDonalds på Svenska, Engelska och Danska. Fast Danska är ju också ett lustigt språk :)