Sidor

onsdag 22 oktober 2008

Äventyr i Kyoto

Goddag, goddag. Eller godkväll. Nästan godnatt, för klockan är elva här. Men hur som helst.

Idag har vi varit på lite äventyr efter skolan (som inte var så intressant att jag tänker säga nåt mer om den här).
Äventyret bestod i att jag, Maria och Henrik skulle åka till Kyoto International Community House. Vi lånade en karta av Signe, och Henrik fick en vägbeskrivning av henne.
Vi satte oss på bussen och åkte till hållplatsen det stod på kartan att vi skulle till. När vi kommit dit regnade det och var mörkt (klockan var halv sex eller så, och då är det mörkt, men ändå). Vi började gå, men vi hittade inte kanalen Signe sagt att man skulle följa. Så vi gjorde turistgrejen att ta upp kartan och stå och se förvirrade ut (inte bara - vi försökte faktiskt själva lista ut hur vi skulle gå), och en vänlig japan kom fram och frågade om vi ville ha hjälp. Vi sa vart vi ville, och han gav oss en beskrivning.
Vi följde den och hittade kanalen, och började gå längs den. När kanalen tog slut fanns det två gator att välja mellan att svänga upp på - för enligt kartan skulle man norrut från vägen vi gick på. Vi gick upp på en gata, men hamnade så småningom vid ett tempel och tyckte att det var konstigt. Så vi gick tillbaka och gick på nästa gata istället, men där var det också konstigt. Och vi tittade på kartan, hittade templet vi varit vid innan, och såg att man skulle gå lite längre norrut på den gatan. Så vi gjorde det, men kom bara till ett annat tempel.
Så vi gick tillbaka, och fortsatte på den stora gatan, för vi tänkte att det kanske fanns en annan gata att svänga in på sedan. Vi hittade inget sådant, men vi hittade ett hotell, och ställde oss utanför det för att fånga en taxi. Vi visade taxichauffören vart vi ville nånstans på kartan, han körde ungefär tvåhundra meter tillbaka på den stora gatan, och släppte av oss.
Det var precis vid det stället där vi förut gått upp på de två andra gatorna, men det låg på den södra sidan av gatan. Gissa om vi kände oss dumma.

Sen gick vi in där, för att utföra vårt ärende. Det var att leta reda på en tidning som enligt Yoshi hade massa annonser om jobberbjudanden, och att möjligen skaffa lite japanska kompisar.
Vi kunde inte hitta tidningen, och Yoshi svarade inte på Henriks sms, så vi tog en annan tidning som också hade lite jobberbjudanden. Och Henrik och Maria skrev upp lite mailadresser till folk som satt upp lappar på anslagstavlan om att de ville ha kompisar som kunde prata engelska med dem. Jag skrev inte upp någonting, och är inte säker på varför.
Men iallafall.

När vi kände oss färidga där (när den amerikanska kanalen på TV:n som stod i lobbyn började vissa något jättemystiskt musikprogram) gick vi därifrån.
Vi hittade tillbaka till busshållplatsen och satte oss på bussen igen. Sedan råkade vi gå av den en station för tidigt. Jag uppfattade inte namnet på hållplatsen, men Henrik och Maria sade att vi var på "Sanjo-dori", så jag ledde oss dit jag tyckte att "Shijo-dori" borde vara. Shijo-dori är den stora gata man kan gå mellan vår skola och våra lägenheter. Vi gick där, och kom till Shijo-dori och Kawaramachi (som är området där skolan ligger), fast från helt fel håll mot vad jag trott. Eller inte helt fel, vi kom österifrån istället för norrifrån, men ändå.
Sen gick vi och letade efter någonstans att äta, för vi var jättetrötta och hungriga. Vi hittade ett ställe där vi ätit förr, men där var fullt. Så vi åkte till vårt eget område istället, men på båda ställena vi kunde tänka oss att äta på var det också fullt. Så till sist gick vi till McDonalds istället, och kände oss lite dåliga.
Men å andra sidan, så mycket som vi gick omkring idag förtjänar vi att få äta onyttigt.


Så det var dagens äventyr.
Förutom att tomflaskorna jag ställde ut imorse för att de skulle hämtas, fortfarande ligger kvar därute. Och jag vet inte varför, för det står på vår lapp att "recycables" ska slängas varje onsdag. Men ingen annan hade lagt ut någonting. Och inget hämtades. Så... jag vet inte.
Imorgon är det iallafall andra sopor. Så upp tidigt måste man igen :( Så nu ska jag sluta upp med detta skrivande och försöka sova. På riktigt.

Wish me luck.

Godnatt

7 kommentarer:

Anonym sa...

Ni tycks få mycket motion och det är tur att du har orienteringsvana! :)

Färidga:o Nu har tryckfelsnisse varit i farten ;)

Åker till Åland i morgon (torsdag) och blir borta över helgen. På lördag susar det i säven, när vi sjunger för dig! Lyssna noga så hör du oss säkert ;) Stort grattis på Myndighetsdag nr 2(0)

Minst 20 kramar till dig :)

Anonym sa...

Är det på lördag du fyller år? o.O Jag trodde det var på söndag! Aja, tankspridda jag.. -.-

Varför blir Yen starkare än Kronan? Är det finanskrisen som håller på eller?

Vilket äventyr! Det låter lite som när vi skulle försöka hitta saker i Dublin. Tänker bara på när jag och Teza skulle gå till Kemtvätten med våra kläder. ^^
Men det löste sig jö, så småningom... Precis som det gjorde för dig (er)! :)

Oh, jag måste bara berätta (vilket jag redan gjort till Teza och Vinkis, dig är det lite svårare med tanke på att det inte går att skicka sms till dig ;P).
Jag har fått jobb! :D Ja, fram till Jul, men om jag visar framfötterna så kan det hända att jag får fortsätta! :D Jag glad... :D

Anonym sa...

Ni får väl inte jobba förrän ni varit där tre månader var det inte så? Det var väl därför du inte skrev upp något. Dessutom behöver du ju inte kompisar att prata engelska med :)

McDonalds har räddat många kvällar...

Du kommer att bli god vän med soporna inom 9 månader sen är det inget problem :)

Lycka till med sovandet.
Grattis till Jessica också!

Andy sa...

Jepp, på lördag fyller jag år :D Tack, jag ska försöka lyssna ordentligt ;)

Grattis, vad är det för jobb? :) (det är möjligt att skicka mail till mig istället för sms vet du) ;)

På papperen står det att vi inte får jobba innan vi varit här i tre månader, men skolan har inte sagt något sådant så jag tror inte riktigt det stämmer.
Och kompisarna var "language exchange partners" - alltså att jag skulle hjälpa dem prata bättre engelska och de skulle hjälpa mig prata bättre japanska. Så egentligen hade det kunnat vara bra. Men jag skrev förmodligen inte upp nåt för att jag vet att jag är för blyg för att faktiskt ta kontakt med dem iallafall.

Anonym sa...

Men mail och sms är inte samma sak, det går snabbare med sms än med mail då man inte sitter vid datorn hela dagen... ;P
Tack båda två! Jag ska stå i kassan på BR-leksaker i Gallerian, fast jag kommer även att vara ute på golvet också... :D Med massa pengar! :D

Anonym sa...

Kommer du vara på golvet med massa pengar? ;P
Låter som ett äventyr i Kyoto, helt klart. Tur att ni hittade fram tillslut. Fick ni betala en massa för taxin?
Nu har jag snackat med Ylva i en timme, så jag är jättepepp på att åka till Australien! =)
Hade väl kunnat vara kul men language exage friends, eller vad det nu hette? Förstår att det är läskigt, men coolt också! Lära känna massa japaner. =) BTW, är Yoshi japan, och hur lärde Henrik känna henne/honom?

Anonym sa...

Alltså. Sopor. Kan ni inte ställa ut soporna på kvällen, så ni slipper gå upp så tidigt? :p

Haha. Du smittar av dig med din vilsenhet på de andra XD Jag är ändå imponerad av att ni har hittat fram till nu ;) Det verkade vara ett lite läskigt ställe, tycker jag... och det blir lätt så att man inte skriver upp saker och ting när man borde, för det är liksom alltid lättast att låta bli...

Yoshi X)

Markus, jag hittade världens bästa födelsedagspresent till dig. Iofs har du redan fått en, men ändå. Men du är ju inte här, dummer ;p