Sidor

onsdag 8 oktober 2008

En vecka

Hej igen. Klockan är 21:55 onsdagen den 8 oktober 2008 och vi har nu vart i Japan i en vecka och två timmar :) Ungefär.

Detta har hänt sedan sist:
Vi lyckades få igång tvättmaskinen. Var bara att vrida på en kran hon inte upplyst oss om att man behövde :) Och apropå tvättmaskinen vet jag detta: vattnet tar vägen ut i en liten ränna i balkongolvet, ner i ett rör på utsidan av huset. Och jag har inte heller någon aning om hur de tänker sig att ingenting ska frysa på vintern... men jag hoppas på att det inte gör det helt enkelt ;)

Vi försökte gå och shoppa igår, men hittade ingenting... sedan när vi kom hem insåg vi att om vi hade gått söderut istället för norrut på en av gatorna hade vi hittat massa elektronik-affärer. Då blev vi lite sura.
Men vi gick dit idag istället, och gick söderut och hittade lite intressanta saker. Jag köpte en mus till datorn (en pytteliten), en fördelare till de japanska uttagen så jag kanske kan ha datorn på skrivbordet i fortsättningen, och ett headset, så att ifall någon nån gång är online på Skype, så är det möjligt för mig att prata med dem... så nu får ni börja logga in folk! På tider när jag har möjlighet att hitta er och prata med er... Och adda mig, ni som inte har mig, för jag har letat efter folk där men inte hittat någon jag känner igen...

Vi hittade också en vattenkokare, och tändare till gasspisen :D Så idag åt vi nudlar till lunch och omelett till middag :) Det var lite läskigt att lista ut hur man tände gasspisen, det var nära att jag brände hela handen :s Men den klarade sig och luktade bara lite konstigt en stund ;)

Och mer då... jo:
Vi har fått reda på att två av våra svenska klasskamrater ska bo i samma hus som oss under året. En av dem, Signe tror jag hon hette, flyttade in idag, jag var tvungen att hjälpa henne få igång sitt internet, och hon råkade se min T-shirt. Serenity-tröjan, that is, och hon blev glad och sa att hon gillade Firefly. Och sedan såg jag hennes dator, som har Atlantis-märket på sig! Det är seriöst en Atlantis-dator! Alltså, för de som inte förstår: Hon är Stargate-nörd. Som jag! Hon och hennes två kompisar från USA, som var hos henne när hon flyttade in, är tydligen sålda på Stargate, Firefly och alla möjliga andra TV-serier, framförallt Science Fiction om jag förstod det hela rätt. Så jag älskar dem!
Dessutom liknade hon Molly lite grand, och det var roligt :)

Hur som helst. Imorgon ska jag och Maria till skolan och säga hej, och kanske tvingas göra nåt läskigt test för att bevisa att vi inte pratar japanska ;) Sedan ska vi besöka en 100yen-shop, för sådana är tydligen bra. Och jag ska gå in på en Citi Bank och försöka ta ut pengar, för jag har inte jättemycket kvar längre. Kan ju vara värt att se till att det finns någonstans jag kan få tag på pengar innan det faktiskt är kris ;)
På fredag ska vi tillsammans med Henrik (den andra klasskompisen som flyttar in här då), och skaffa Alien Registration Cards och mobiltelefoner :)


Och nu har jag tagit en lång paus från det här inlägget och bäddat sängen, plockat ihop soporna som måste ställas ut imorgon klockan halv åtta, duschat och sånt så nu är klockan 22:31.
Och nu ska jag borsta tänderna och sen ska jag sova. För som sagt, soporna måste ut innan halv åtta imorgon på morgonen och man får inte ställa ut dem kvällen innan, så jag måste upp tidigt :( Tyck synd om mig...

Så... inga bilder idag, tyvärr. Ni får klara er ändå :)

Godnatt

7 kommentarer:

Anonym sa...

Kul att du fick i gång spisen så det blev lite varm mat.

Hur synd är det om dig som måste gå upp kl halv åtta egentligen, inte mycket tycker jag...

Men när du går ut glöm inte skorna :)

Anonym sa...

Kan du upplysa mig om vad en Alien Registration Cards är förnågot? o.O
Har du skaffat Skype? Varför sade du inte det tidigare? Jag har ju haft det på datorn men tog bort det för att det inte var någon jag kände som hade det. Hmpf...
Gasch, är det redan en vecka? Tycker det är mycket längre men om 51veckor kommer du hem! :D

Anonym sa...

Hmm, jag har inte Skype. Skype är läskigt. Men värt att skaffa om det innebär att jag kan prata med dig :)

Liknade hon mig? :o Vad läskigt! Men vad bra att du har hittat vänner :D

Ta kort på dem *ysso*

Och just det ja, jag kan lägga till det i gasspisskolan: Gas luktar läskigt. Var inte rädd. Lukten försvinner ;)

Anonym sa...

Jag ska tänka på dig när jag sitter på Ålandsbåten i morgonbitti, såvida jag inte somnar och drömmer om dig i stället eftersom jag måste upp 05.30:)

Anonym sa...

Jag har inte riktigt koll på tidsskillnaden, så jag vet in om det är just nu som jag skall tycka synd om dig. Däremot vet jag att du skall tycka synd om mig, för nu måste jag gå och lägga mig (Lova insisterar!) fast jag mkt hellre skulle vilja sitta här och göra kul saker. Tack för kvällslektyren, i alla fall. Det är en spännande följetong det här. Titta in igen imorgon!
/Karolina

Anonym sa...

Du har hunnit med mycket på bara en vecka!Utforskat omgivningen,spis,tvättmaskin och mycket mera!!Roligt att en intressant kompis har flyttat in i huset.Har inte fått någon förfrågan från dig på Skype. Ska höra med Henrik när ha kommer tillbaka från Åland.
Må gott!!bwu

Anonym sa...

Jag sympatiserar! Stackars dig! =) Som Molly sa, du måste ta kort på de roliga människorna! Och nu har jag skrivit tre meningar i rad med utropstecken. Ajaj. ;) Bra med riktig mat tillslut. Och förresten, hur många converters har du med dig? En eller flera? För om du bara har en verkar det jobbigt. Hade första dan när jag arbetade själv på jobbet idag. Var riktigt skönt faktiskt.
Ha det bra! (ett till utropstecken!)