Sidor

fredag 10 oktober 2008

Idag är jag väldigt trött. Klockan är bara sju och det känns som om jag håller på att somna. Men det har varit en trevlig dag :)

Man jag börjar med gårdagen. Torsdag.
Fundera, fundera, fundera... okej, nej, jag kommer inte ihåg så mycket av den, ärligt talat. Vi gick till den 100yen-shop och handlade lite saker... större stekpanna, kastrull, stekspade, nytt glas åt Maria eftersom hon haft sönder sitt, en papperskorg, galgar... tror det var det ungefär.
Och så kommer jag ihåg att jag inte mådde så bra en stund där också. La mig i min säng och grät och hyperventilerade och tittade på... Ghost Whisperer tror jag... sen kändes det bättre efter ett par timmar.

Tror det börjar tära lite på mig att inte få vila. Inte vara för mig själv. Det blir ansträngande att umgås med folk hela tiden, särskilt när man som jag är van vid att sitta ensam i mitt rum större delen av livet... kanske inte låter som mycket till liv, men jag trivs med det.

Hur som helst, vi går vidare till idag.
Idag har faktiskt varit en riktigt trevlig dag.
Henrik flyttade in, och jag, Maria, han och hans japanska kompis Yoshi var ute på stan större delen av eftermiddagen och kvällen :)
Vi gick och ansökte om Alien Registration Cards, så nu kan vi hämta ut det om en månad. Sen åkte vi till skolan, eller till Sakura (våran hyresvärd) och visade dem att vi hade ansökt. Något jag inte var medveten om att man borde göra, så det var tur att vi hade Henrik där. Och Yoshi - folk som pratar japanska helt enkelt. För hyresvärdarna pratar inte engelska, särskilt bra iallafall ;)
Och sen gick vi och åt, på en japansk snabbmatsrestaurang. Det var helt okej, bortsett från sjögräset ;p Tror att det var sjögräs iallafall, och det smakade vidrigt... men köttet och riset gick att äta :)
Sen gick vi till... Softbank tror jag det hette. Före detta Vodafone här, för att skaffa mobiltelefoner. Henrik kunde använda sin gamla och bara byta kort i den. Jag och Maria skulle köpa nya, men det blev inte så... De hade inte mobilen Maria ville ha, så hon måste vänta tills de har det, eller gå till en annan butik som kanske har den.
Jag valde en mobil som fanns inne, och vi började skriva papper (och jag var jättetacksam för att Yoshi var där så att han kunde översätta åt mig), men sen insåg hon bakom disken att jag inte hade fyllt tjugo. Och då är jag inte myndig i Japan och behöver mina föräldrars underskrift för att få skaffa mobilabbonemang. Vilket jag egentligen visste, men inte hade tänkt på tidigare, så lite grand får jag väl skylla mig själv.
Men nu får jag vänta tills jag har fyllt tjugo, och sen ska jag veckan efter gå tillbaka dit och få telefonen. De skulle behålla kontraktet iallafall, så jag tror att allt jag behöver göra är att skriva under och så får jag allt.
Sen åkte vi hem, gick till en elektronikaffär som tydligen ligger i närheten av oss. Henrik köpte en riskokare.
Sen gick vi hem på riktigt.
Och vi var dödströtta. Jag och Maria iallafall, och Yoshi verkade också trött. Hur som helst, jag och Maria åt sallad till middag (orkade inte göra nåt annat), tittade på Dark Angel och sen gick Maria in till sig, och jag satte mig vid datorn och skrev detta. Så fort jag har publicerat ska jag gå och duscha, borsta tänderna, och slänga mig ner i sängen.

Imorgon ska vi fyra ut på stan igen, gå omkring i shoppingdistriktet, kanske fixa en mobil åt Maria. Och på söndag ska vi åka till IKEA :)
Sedan måndag, då vägrar jag gå utanför dörren! Möjligen för mat om vi inte köpt hem nåt innan. Men på måndag ska jag verkligen vila så mycket det bara går.
Därefter är det tisdag (bara så ni vet), och då börjar skolan :) Eller då ska vi till skolan och orientera oss lite och få regler och sånt... sen på onsdag börjar själva lektionerna. Ska bli lite spännande. Om jag uppfattade och kommer ihåg rätt går vi i skolan måndag-fredag 13:15-16 nånting... eh, insåg att jag inte kommer ihåg det alls. Men vi får väl se. Eftermiddagar tror jag att jag uppfattade att det var.

Och eftersom det var många kommentarer igår som kräver svar så tänker jag att jag svarar på dem här:

angående gå upp tidigt - ni ska absolut tycka synd om mig för jag vaknade halv sex och kunde inte somna om igen sedan. Sådeså. Synd om mig. Sen stod jag utanför lägenheten i någon halvtimme också och försökte lista ut hur man skulle göra med soporna. Sedan insåg jag dagen efter att det inte va någon idé att jag ställde ut dem eftersom vi inte hade de gula påsarna de tydligen måste vara i. Något vi inte blivit upplysta om var ett måste, det insåg vi först när våra sopor inte blev hämtade tillsammans med de andra. Mjulf.

Alien Registration Card, för de som undrar vad det är:
Det är ett kort alla utlänningar som ska stanna längre än 90 dagar måste ansöka om, få och sedan bära omkring i plånboken varje gång de går utanför dörren. Något sorts ID-kort. Också ett man behöver för att t ex skaffa egen lägenhet och mobilabbonemang (vi skaffade dock ett litet papper vi kan använda till det tills vi fått kortet om en månad).

Och converters, jag har med mig en men också en fördelare så jag kan ha tre svenska saker i samtidigt. Vilket räcker gott och väl eftersom jag själv bara har två, och Maria har datorn här ibland, så :)



Och nu... är jag trött... jag använder ... alldeles för mycket... och jag ska ignorera alla stavfel, och att det känns som jag glömt att skriva nåt och sånt, och gå och lägga mig.
Klockan är 20:12... blir att vakna tidigt imorgon :)


Godnatt

2 kommentarer:

Anonym sa...

Första kommentaren! Yay!
Jobbig torsdag. Förstår precis om att vilja vara ifred, om man är social hela tiden blir man knäpp. Du får se till att få vara ifred ibland, dude! Låter kul med henrik och Yoshi. Kul namn, Yoshi. Är en drake i Super Mario. =) Lycka till på tisdag, kommer säkert gå jättebra.
Kram!

Unknown sa...

Det är mycket nu, du är igång hela dagarna det sliter en del.

Teresa får första kommentaren eftersom jag är offline i 3 dygn :)