Sidor

torsdag 25 december 2008

Rapport om min julafton

Hej på er, och... ja, god fortsättning ;)

Här kommer en liten rapport om min jul om ni är intresserad :) Nä, den kommer även om ni inte är intresserade, men det är inget tvång på att läsa... eller jo förresten, det är det - läs!

Hrm, och med detta sagt...


Vid halv elva gick jag in till Maria, Henrik kom också och vi började laga mat. Massor med mat ;)
Jag gjorde Ris á la Malta, och morots- och apelsinsallad. Det senare tydligen något Maria och Henrik aldrig hört talas om förut ;)
Sen... tja, sen satt jag väl och tittade på mesta av tiden. Så småningom började vi baka lussebullar, och dem hjälpte jag också till med... framförallt genom att äta deg så vi inte behövde göra så många ;) Nä, jag gjorde faktiskt massa bullar också :p

Vi tittade också på Jul i Kapernaum... fy fan vad underbart bra den julkalendern är!
Sen så var det tydligen omöjligt att få en jul utan Disney ;) Vi tittade på lite julklipp från Disney på youtube. Det var iofs trevligt. Allt är bättre på engelska ;)

Signe var över en stund också och tittade på slutet av Kapernaum med oss, men sen åkte hon upp till Tarmo, som låg jättesjuk alldeles ensam uppe i sin lägenhet, stackarn :( Så hon stannade med honom under kvällen.

Sen kom Yoshi kring halv åtta, och vi fick äntligen äta maten :)
Så här såg julbordet ut:Prinskorv (eller något som liknade det), julskinka, köttbullar, lax, rökt kalkon, rostbiff, revbensspjäll och potatisgratäng :)
Tyvärr finns det ingen julmust, så vi drack Cola istället, men det gjorde ingenting :)

Och allting var jättegott :) Okej, allting jag åt var jättegott. Jag kan inte tala för skinkan, laxen eller kalkonen, men allt annat var gott ;)

När vi hade ätit tittade vi på Nightmare Before Christmas. Första gången jag såg den. Den var helt okej, även om jag har svårt för lera.
Under tiden åt vi Ris á la Malta - första gången för Maria, som hade klagat massa innan och inte trott att det skulle vara gott, men hon ändrade sig. Moahaha. Första gången för Yoshi också, vet inte vad han tyckte dock...
Vi drack nämligen glögg också, och Yoshi blev full ;) Han somnade medan vi satt och tittade på Van Helsing :)

När vi hade sett klart Van Helsing var det dags att sova... efter en väldigt trevlig julafton :)


Sen vaknade jag sent idag. Eller ja, vid ett ungefär, men jag låg kvar i sängen till fem ;) Och nu är klockan kvart över tolv, jag har inga som helst planer på att sova än på ett tag. Jaja, det är att vända på dygnet detta, men jag har lov! Och jag ska se till att inte göra det helt och hållet. I helgen kanske, men nästa vecka ska jag vara duktig ;)

Har suttit och tittat på film och skrivit och så vidare idag... nu är jag lite hungrig, upptäckte jag just. Maria erbjöd att jag kunde få komma in till henne och äta rester när jag blev det... jag sa att jag förmodligen inte skulle bli hungrig förrän vid två eller tre, men det var ju uppenbarligen inte sant... aja, jag ska nog gå in där och socialisera mig lite grand iallafall.. störa henne, för hon sitter också och tittar på film och skriver ;)

Nåja. Nu har ni läst om min jul :) Hoppas jag eftersom jag beordrade er ett göra det i början ;) Nu beordrar jag er att kommentera också! Gärna berätta om hur er jul var, för det är alltid kul att höra :)

Hörs!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Trevlig ni ordnat med julmat och allt. Ser riktigt läckert ut.
Vi hade som sagt jul hos Lagermans med knytis som vanligt. Jag stod också för morots och apelsinsallad :) samt revbensjäll, risgrynsgröt och rödbetsallad. De två sista fuskade jag med:s
Mormor fixade Janssons frestelse, två sorters hemmagjord sill och hemmagjorda köttbullar och Magda stod för allt annat. Gott var alltihop.

Efter filminspelningen med alla julhälsningar till dig såg vi på Kalle Anka. OBS! Morfar var vaken hela tiden;) Därefter kom tomtarna. I år var det en stor, tjock en och en liten söt tomtenissa. Du kan nog gissa vilka;)

Därefter tog vi en liten strandpromenad innan det var dags för risgrynsgröten. Gissa vem som fick mandeln för vilket år i rad? Han bor med flickvän i Eskilstuna;)

Så var det dags för julfirande hemma. Undertiden som Thomas satt ut marschaller och vi andra förberedde godis och dricka, skjutsade Christian och Lilly hem Alex och hans kompis Ross (som var mycket trött efter resan från San Diego).

Omkring klockan 21.00 var det dags för julklappsutdelning. Thomas fick fungera som tomte när ordinarie befinner sig så långt borta;) Det gick bra och alla fick sina klappar. Sedan hjälpte Fredrik mig att fixa så du fick allas julhälsningar:)

Strax efter midnatt slocknade jag.

Tidigt på morgonen upptäckte jag att tomten (den tjocka) hade gömt ett paket under min kudde:o Tyckte nog att det var lite knölig kudde jag hade, men jag blev inte gul och blå så någon riktig prinsessa är jag nog inte;)

Detta var julafton 2008, men nog var det lite tomt utan Dig. Du tycks dock ha haft en fin julafton tillsammans med dina vänner:)

Det här blev en riktig julsaga;)

Unknown sa...

Instämmer i stort sätt med föregående. Däremot tycker jag inte att beskrivningen av den större tomtens egenskaper stämmer helt och fullt. Det var nog mer en lagom tjock man i sina bästa år.

Sen var faktiskt en del av du med på kalaset, din julslips.

Anonym sa...

Hejsan Hoppsan!

Då var man ikapp och om inte förbi så i alla fall nästan. Har läst lite inlägg under hösten men legat lite efter (eeh en månad eller så ;) ungefär) så jag har inte kommenterat så mycket :/

Det har hänt mycket kul där borta har jag förstått. Mycket imponerad över att du höll ett litet tal på japanska. Jag o Lilly är i Eskilstuna och firar lite egen jul över helgen nu, och inte heller här är det särskilt mycket snö (lite lite vitt är det men inte mycket). Dock är det rätt så kallt och vi har en alldeles egen liten Ålandsgran som vi klätt :) Jätte mysigt :D.

Du hade ju lyckats pynta ditt eget lilla krypin också såg jag. Vart ju riktigt mysigt men jag kan förstå att du inte kommer ha granen igång hela tiden :D

Mamma har redan redogjort för vår Jul i VH och kan väl egentligen bara hålla med; det är lite annorlunda och tomt när det saknas någon på självaste julafton. Thomas fick väl iaf godkänt som julklappsutdelare ;)

Kul att ni lyckades få det ordentligt juligt på er sida jordklotet också med kalle och allt. Och ni hade också någon som somnade, om än av andra orsaker än varför morfar brukar somna (eller?) hehe :D

Fortfarande avundsjuk på dig :) måste vara ett riktigt häftigt äventyr och det är kul att få läsa om det. Keep it up!

Men nu måste jag avsluta, vi ska ta oss till IKEA (det finns ju här också som bekant ;) om än i Västerås). Och efter det är det julklappsutdelning :D

Ha det bäst!
/Christian

P.S. En riktigt God Jul från Mig och Lilly!

Anonym sa...

Vilken julig jul du fick!!Massor av julmat,även om du inte smakade allt och Kalle Anka!!! Vem kan fira jul utan honom!.Morfar höll sig vaken, nästan. Jag knuffade på honom efter ca:45 min. Rekord i vakenhet för morfars del.!!
Efter mat och ringdans hos Magdalena for vi till Torbjörn,och kom lagom till ännu lie julmat och till tomten.Efter det att vi plockat undan allt julklappspapper var det dax för fam, Jansson jr. att mannekänga. Allt passade dom finemang och sedan blev det litet sällskapsspel
Vi har varit ute och promenerat i vinterfrostigt landskap med kaffetremos och smörgåsar. Det bet lite skönt i kinderna av kylan.
En riktigt god fortsättning på julen!! Kram!!!

Anonym sa...

Hej du människa långt långt där bort!
Låter som en väldigt trevlig julafton och ett bra lov (hittils). Får man fråga vad du fick i present eller är det en hemlighet? o.O
Och Vinkis är dumt långt borta! Gissa vart! Jo, hos göteborgaren... Och hon har ingen lust att vara med mig (inte för att jag kunnat träffa henne - jag har ju nämligen jobbat hela tiden) Men men...

Min jul... Jag jobbade, började 09:30 men var där 09:05 och började istället 09:15... Orka sitta och titta på alla andra när de jobbar. Vi öppnade butiken 10:00, sedan var det full rylle hela tiden och med en massa människor som är ute i sista sekunden och tror att leksakerna finns kvar! Hallå, det är julafton vart tror folk att grejerna är? Man fick ta emot en del skit över att leksakerna var slutsålda... Människor säger jag bara...
Sedan stängde vi 14:00 och jag slutade 14:30, mamma och pappa hämtade mig och jag var hemma vid tre där hela familjen var sammlad. Förutom en hund och en människa, människan kom senare... Åt julmat och öppnade klappar och var allmänt trevlig. Sedan somnade jag vid 22:00 - trött...

Sedan har jag jobbat...

Rolig jul? Mje, lite...

Och jag träffade Rasmus (teater) på BR igår - med andra ord i fredags den 26. Han handlade en gittarr och betalade i min kassa. Trevligt..
Och nu vet jag inte vad jag ska skriva. Men ha det så bra!

Kramar
Jessica

Anonym sa...

Haha, typ en faktatext skrev man ju... X)

//Jessica