Sidor

måndag 9 mars 2009

Vad ska man med prov till egentligen?

Suck. Imorgon är det prov, och... tja. Idag hade vi lite mer förberedelser. Jag fick 1,5 rätt av 10 på en del, och 11 av 13 på en annan (varav ett var slarvfel). Vadå, ojämn begåvningskurva? X)
Den första delen var en halv mening och så skulle man skriva in det som saknade. Ett eller ett par ord. Och det brukar gå bra för mig på såna saker, egentligen, men det är svenska och engelska, som är språk jag har en ordentlig känsla för. I japanskan har jag tur om jag överhuvudtaget förstår vad det står. Än mindre förstår vad som saknas.
Nästa problem kommer när man ska tänka själv. Frågan: "Varför kom du inte på festen igår?" och svaret: "_____, därför kom jag inte." Så måste jag först och främst hitta på en anledning, och därefter komma på hur det ska skrivas.

Del nummer två var lättare. Det var en mening där ett ord fanns i tre olika böjningar så skulle man ringa in den som stämde. Där var det lättare, för där kunde jag läsa alltihop tyst i huvudet och se vad som kändes rätt.
Så finns det mycket sånt på provet får jag bra resultat. Men... whatever. Spelar ingen roll, egentligen, får ju ändå inga betyg :)


För övrigt... njäe, jag har inte mycket annat att skriva. Ville bara få ur mig lite surhet. Nu ska jag plugga lite grand mer, för jag måste ju iallafall försöka, eller hur? :)
Så... ha det bra. Wish me luck :)

2 kommentarer:

Unknown sa...

Det braiga med det här är att du själv faktiskt lyckas göra en analys av problemet. Så du förstår varför det blir så här. I Japan verkar det svårt att få någon att förstå och ta hänsyn till det. Men du behöver heller inte deppa ihop när det blir så här, du vet ju varför.

Du kommer att göra ett bra prov. För övrigt hade du bitit dig i tån, därför kom du inte :)

Det kommer att gå bra på provet, så se till att vara nöjd! :)

Anonym sa...

Ett prov = ett försök (prova på, provpacka, provanställning, provrum etc)
Det är i alla fall ingen tentamen eller slutskrivning. Så ja, visst ska du försöka:)

I wish you luck!

Och wish me luck med nya T4 i morgon;)