Sidor

onsdag 16 september 2009

Middag med klassen

Jepp, idag har vi ätit middag med klassen :) Men detaljerna kring det kommer senare ;)

Vi börjar med igår istället.
Inte för att jag har jättemycket att säga om igår, det var tisdag, fast jag kände hela dagen att det var onsdag, av någon anledning...
Vi skrev prov första lektionen. Stort prov, på sex sidor, och vi hade en timme på oss istället för de vanliga tjugo minuterna... jag kände mig inte ett dugg confident, men jag lyckades skriva på de flesta ställen ivf, och när jag kollade igenom trodde jag att jag nog kunde få sjuttinånting poäng (max var 100), och det kändes helt okej.
Efter den lektionen hade vi... Katsumi-sensei... jo, och vi började med ny grammatik, som hör till nästa nivå av JLPT (japanskatest man kan ta för att få ett internationellt betyg i språket) och det var jättesvårt. Och det var ändå den lättare delen av den nivån :s Gah. Aja, tur att jag inte ska göra det provet ;)

Och efter skolan... tja, gick ajg hem, ringde på Marias dörr, för det var ju som sagt hennes födelsedag och jag tänkte se om hon ville äta middag med mig för att fira lite, men hon var inte hemma och jag var hungrig, så jag åt middag själv. Sen kom hon hem efter en stund, och då satt vi och skrev en stund. Sen... nja, resten ligger i dimma :p

Idag hade vi Kubota-sensei först igen... eller hade vi det? Hjälp vad mitt minne suger. Nej, vi hade Takeda-sensei först. Och hela den lektionen... var... eh... en lektion...
Märks det att min hjärna är inställd på att sluta skolan? ;) Jag skrev nästan sommarlov där, jag är helt borta X)

Iallafall, vi hade roligt kommer jag ihåg. Tyvärr inget jag kan berätta om här, för det jag kommer ihåg måste man kunna lite japanska för att uppskatta, annars måste jag översätta och förklara och då blir det inget kul längre :p

På Kubotas lektion fick vi tillbaka proven redan ;) Och jag fick 80 poäng :D Mycket högre än jag trott ;) Och alla fick tydligen över 70 poäng :o Alla som gjorde provet, that is, än så länge är det två i klassen som inte gjort det. Men ändå :)

Sen tittade vi på TV ;) Hon hade spelat in nåt i helgen. Det var ett program som handlade om "gyarus" eller hur det nu blir i romaji, vilket är japanska versionen av engelskans "girls", som egentligen betyder flicka, men för japanerna mer "hippa unga tjejer" eller nåt liknande :p
Det var en tjej som hade startat ett eget företag när hon var nitton, men nu har hon slutat med det och börjat odla ris istället ;)
Och så en tjej som var manga-tecknare, och hemlös, hon sov på Internetcaféer och jobbade i Karaoke-rum :p
Och så två tjejer som gjorde Lolita-kläder och hade en egen affär där de sålde dem.
Och så en tjej som hade ett deltidsjobb på nåt caféliknande ställe och hade typ 1000 fans (utan att överdriva), trots att hon egentligen inte gjorde annat än att jobba där :s
Och så en eller ett par tjejer som var unga mammor och hade startat en tidning (eller magazine, vad heter det egentligen på svenska?" om snygga unga mammor ;)

Det var jättemystiskt iallafall X) Japaner är jättekonstiga ;) Det programmet gick ut på var att det fanns frågor under varje inslag, som tre personer i studion skulle svara på. Typ "vad heter den där sortens kjol?" och "vad heter riset den här tjejen gör nu?" och... ja, liknande frågor. Och om man visste allt detta var man typ hipp och ung och sånt ;)
Som sagt, japaner är konstiga ;)

Och de har en underlig känsla för engelska ord. I nåt av inslagen, den om den hemlösa manga-tecknaren, visade de ett café i Shibuya (en stadsdel i Tokyo där massa trendiga ungdomar hänger). De sålde yokghurt/glass eller nåt liknande, och deras storlekar på portionerna var: Cute (för liten), Sexy (för mellan) och Glamorous (för stor). Vilket är helt fel - på svenska, söt, sexig och glamorös. glamorös har ju inte alls samma känsla som söt och sexig, men... ändå, där kunde man beställa "en sexig blåbärsglass" X)


Hrm.
Hur som helst.
Efter skolan åkte jag hem och hämtade min kamera, för jag hade glömt den hemma och ville ha den under middagen.
Sen åkte jag tillbaka in till Kawaramachi igen och gick till Kamogawa (floden), där jag träffade Loca och David. Vi satt och pratade en stund, om skrivande och publikation av böcker - alla samtal jag har med folk verkar verkligen hamna där ;) Och Loca läste lite ur mitt skrivblock ;) Han har inte läst min bok ännu :o
Sen gick vi till restaurangen. Lärarna var sena båda två ;) Takeda bara lite, nåt par minuter, men Kubota hade ett möte som tog längre tid än hon trott.
Men vi gick in... åkte upp till 13 våningen, det var jättefin utsikt där :) Tyvärr kunde jag inte få några bra bilder genom glaset, nu får helt enkelt tro mig ;)
Sen var det jättebesvärligt när vi skulle sätta oss, de hade satt oss på två separata bord, vilket vi inte tyckte var nåt kul, vi ville sitta tillsammans allihop, så de fick dra ihop tre bord och duka om åt oss ;) Senare var det nära att vi satte oss vid två olika bord ändå för att några ville ha nomihoudai och några inte. Det kostade 1000yen extra. Nomihoudai är för övrigt att man får dricka hur mycket man vill under tiden man äter. Vi lät bli att ta det till sist och det verkade inte göra nåt :)
Maten var... underligt. Den smakade inte äckligt, men för mig är underligt inte särskilt tilltalande heller. Kände mig mest neutral, utom till vissa saker som var för underliga ;) Typ... kanderad potatis :s

Jag satt nästan precis bredvid lärarna, och Loca och David, och vi hade väldigt trevligt. De hade trevligt och pratade, jag hade trevligt och lyssnade ;) Typ :p
Tog lite bilder också, men mest på människor, och jag försöker fortfarande undvika att lägga upp bilder på folk på internet. Däremot kan ni få:
Detta var en efterrätt, de såg jättesöta ut, men var inte särskilt goda... fyllda med böngegga :s Vladimir, David och Viktor åt dem i en enda tugga, vilket uppenbarligen var jättevarmt ;) Stackars David hade en hel papparazzi på sig medan han åt den ;) Jag bland annat, har lite bilder, men tänker inte lägga upp dem...
Okej, insåg just att jag inte har några andra bilder som inte är på folk. så ni kan få den här:
Detta är, från vänster till höger:
David, Gabbi, Vladimir, Tarmo (framför Vladimir), Ilia, Bibi-san (framför Ilia), Ri-san, jag, Kubota (framför mig och Bibi-san), Loca, Alissa, Anders.
Det var Takeda-sensei som tog bilden :)
Viktor, Go-san och Kaku-san var fortfarande inne i restaurangen, Go-san och Kaku-san sökte jobb ;)

Så...
Efter att vi tagit de där bilderna framför restaurangen - vi var typ sex eller sju som ville ha kort på gruppen ;) - skildes vi åt. Jag gick med lärarna, de andra skulle åt andra hållet :p Och Takeda-sensei åkte tåget med mig, trots att hon lika gärna kunde ha tagit bussen från Kawaramachi ;) Hon bor på samma ställe som Tarmo.
Även här hamnade samtalet snart på skrivande ;) Hon berömde mig massa för att jag skrev bra, och bad att jag skulle skicka bok två när jag skrivit den ;)
Och så pratade vi lite om att svenskar är bra på engelska, och om vad jag tyckte om Japan, och vad jag och Teresa skulle göra i Tokyo ;) Hon blev förvånad när jag nämnde Disneyland, förmodligen för att det inte är så japanskt :p Sen nämnde jag Ghibli-muséet (fast jag råkade uttala det fel), och vi pratade en stund om Ghiblis filmer. Och kom fram till att vi var överens om att Mononoke Hime är den bästa av dem, och att Naucicaa kommer som nummer två ;) Det var lite roligt :D

Och... tja, nu är jag hemma, har duschat, slängt mina sopor (bland annat ett täcke, börjar slänga större saker nu för att bli av med dem), och packat ihop ett paket att skicka hem imorgon. Är dock inte säker på att det är särskilt bra packat... ska se om jag kan packa om det på nåt bättre sätt imorgon. Ska också packa ner massa böcker i mina väskor ;) Om jag har förstått rätt kan jag nämligen skicka dem i speciella Mail Bags som jag kan få på posten :)
Kommer skicka detta med SAL, Economy Air Mail. Tar typ en vecka eller så, säger de, så det kommer kanske komma hem innan mig, men... vi får väl se :) Gör det det får väl min familj vara snälla och hämta paketen åt mig? ;)

Så. Nu ska jag sova. Skola imorgon. Sen posta paket. Sen titta på film. Sen är det fredag och sista dagen i skolan! :o omg!

Hrm.

Vi hörs :)

2 kommentarer:

lisbeth sa...

Grattis till provresultatet:)
Du är otrolig och slutar aldrig att imponera:o

Ni har intensiva dagar så här när slutet nalkas på ett års studier. Trevligt med gemensam middag, spännande med nya maträtter och fantastiskt roligt att du fick sällskap av Takeda-sensei på tåget hem.

Kul med gruppfoto. Alla är dom fina, men du är den vackraste av dem alla:)

Kram:)

Teza sa...

Yay! Gruppfoto! =) Hrm, jag tyckte det bar kul, ok?
Holy shit, nu är det inte långt kvar. Snart kommer jag! Se upp! ;)
Har lite hjärnsläpp nu, så du får nöja dig med en så kort och tråkig kommentar. Hoppas jag lyckas skriva en längre nästa gång, vill ju inte avsluta så här. ;)