Sidor

måndag 22 juni 2009

Tror jag ska lägga ut alla pengar ur min plånbok...

För nu har jag slösat pengar. Och nu är det slösat på riktigt. Okej... eh... jo.
Jag och Maria var ute på en promenad ikväll, och vi hamnade vid Aeon Mall. Och gick in. Och gick omkring. Och hittade en hippie-affär där jag hittade massor av kläder och grejer jag skulle vilja ha, men jag tänkte att jag inte skulle slösa pengar. Sen hittade jag ett par örhängen som bara var så jag så jag var tvungen att köpa dem.
Sen gick vi vidare, och hamnade på Ghibli-affären. Studio Ghibli Character Goods Shop, heter den, och den har hur mycket Ghibli-saker som helst! Och där hittade jag en söt kodama (små vita jättegulliga ande-djur från Mononoke Hime). Den har ett snöre man kan dra i och så börjar den skaka, och så har den en bjällra i huvudet så det låter typ som när de skakar på huvudena i filmen! X) Och så hittade jag en liten ask med övrraskningspresent från Laputa. Som jag var tvungen att köpa. Sen när jag hade köpt dem visade Maria mig att jag hade missat massa kortlekar! Eller... en kortlek, med motiv från Mononoke Hime. Som är min absoluta favorit bland Ghibli-filmerna. Köpte inte den kortleken då, men vet att jag kommer att göra det.

Det blev inte jättedyrt egentligen, men... ändå. Så nu funderar jag på om jag ska lägga ur de mesta pengar ur plånboken så jag inte har råd att köpa annat än nödvändiga ätbara saker som behövs för att överleva skoldagen... och så måste jag verkligen fixa min budget och se hur mycket pengar jag har råd att slösa egentligen.

Men hur som helst. Skolan idag var lite konstig. Mest för att halva klassen var borta :s Och jag menar det - halva klassen. Okej, nästan, vi var nio elever, klassen består egentligen av sexton stycken tror jag. Sju borta. Varav hälften var svenskar.
Det var bara jag och Anders där av svenskarna i början. Mikael kom sent, så tre stycken var vi till sist :s Och två av kineserna var borta för de hade blivit förkylda. hälften av kineserna ;)
Så... det var lite underligt...
Vi fick ett nytt ämne för nästa uppsats. Husdjur. Och jag förnekar att jag nånsin haft ett husdjur. För nej, fiskarna räknas inte, de är... prydnader, inte husdjur. Kan ändå inte skriva nåt kul om dem, de har inga namn, man kan inte lära dem några tricks, det är löjligt simpelt att ta hand om dem (vilket jag ändå inte gör), och... kan skriva om min orm som jag tänker köpa när jag flyttar hemifrån ;) Men jag kan ändå inte skriva mycket om den, kan bara säga att jag vill ha en orm.
Sen ska vi skriva om huruvida vi tycker det är bra med husdjur eller inte, och varför, och sånt. Blä. Misstänker att denna inte heller kommer nli skriven :( Inte för att jag inte ska försöka, men... well... tråkigt! Jag vill skriva om film!

Hmm... har inte mer att skriva, tror jag. Kanjitest imorgon så jag måste plugga på det. Se om jag kan få min hjärna att koncentrera sig på skolarbete. Den har haft svårt med det. I skolan satt jag och skrev på en dödsscen från en av mina berättelser istället och började nästan gråta för att det var sorgligt :s Nå är koncentrationen inte på topp...

Imorgon ska jag, Maria och Henrik börja titta på Kyou Kara Maou igen! :D Den fantastiskt hysteriska anime-serien vi såg på för flera månader sen ;) Det ser jag fram emot ;)

Aja. Nu kan ni få se bilder på dagens inköp:Fina medaljongen är det som låg i asken :) Den sak jag ville ha dessutom, så jag hade tur ;)
Örhängena är väldigt små på den där bilden så ni ser väl inte varför jag köpte den. Här kan ni få en större bild på bara dem:
Visst är de jag? ;)

Nu ska jag skriva kassabok och göra budget... eller duscha... eller plugga... eller äta en glass så min halsont går över kanske. Vi får väl se vad som händer först ;)

3 kommentarer:

lisbeth sa...

Varning för pandemi i shopping, halsont och skadade fötter;)
Kräver kanske en förklaring?
Shopping: du, Fredrik och jag
Halsont: du, Christian, Thomas
Skadade fötter: Fredrik och Monica Cassel och kanske du i dina nya skor:o

Dina skor är för övrigt mycket snygga och jag tycker att de nya örhängerna hänger med i samma stil. Verkligen grann grannlåt:)

Sätt draken att vakta dina pengar. Den får slå dig på fingrarna om du "tar ut" för mycket:s Solfjädrar är inte alltid så snälla som de ser ut;)

När börjar ert sommarlov nu efter alla turer med svininfluensa och hur länge har ni ledigt?
Låter kul om ni kommer iväg till Tokyo, Hiroshima och andra platser när ni nu är i Japan:)

Husdjur? Vem säger att husdjur ska vara kramiga och gossiga eller några man vill ha? Finns ju djur i hus/husdjur som man inte vill ha också. Eller hur? Äckliga, vidriga sådana:s

Du är i alla fall ett litet gossigt troll som jag gärna vill krama på:) Så jag gör det på distans;)

Kram:)

Unknown sa...

Från och med nu så lämnar du pengarna hemma. Behöver du handla något så får du vackert gå hem och hämta pengar och sedan handla.

Angående husdjur så får du helt enkelt hitta på något. En liten igelkott som du matade på landet eller något. Du behöver inte säga att det var en flundra som pappa rökte :)

Feffe sa...

Vi hade ju faktsikt en katt hemma ett tag när mormor och morfar var bortresta, kommer du ihåg det?

För övrigt lånar jag ditt rum nu då Christian & Lilly har tagit över mitt gamla. Riktigt mysigt rum faktiskt.

Att jag är skadad i foten kan ju bara betyda att jag måste gå mer på lina, så jag blir bättre och så att det inte händer igen ^_^