Sidor

fredag 30 januari 2009

Nu är det helg igen och nu är det helg igen och helgen varar än till... måndag

Jepp, nu har jag klarat av en hel vecka... tre skoldagar, okej, men massa andra jobbigt så det räknas ändå.

Iallafall.
Har lite tillägg att göra om igår:
Det hände någonting mystiskt på bowlingen. Mitt under allas spel började en kvinna skrika i mikrofon, vi förstod inte alls vad det var hon sa och ville, men sen började alla andra sluta spela, och lamporna släcktes lite, och sen tog en i varje grupp upp ett klot, så Gabbi gjorde också det, och sen körde alla en omgång samtidigt. Jag har fortfarande ingen aning om vad det handlade om, och har inget minne av att sånt hänt när jag bowlat i Sverige, så nu undrar jag - händer det? ;) Och har någon en teori om vad det egentligen gick ut på? Eller var det bara nån rolig random sak som japaner hittar på ibland ;)

Och så var det nåt mer... men jag kommer inte ihåg det just nu. Jag är en dålig människa.

Idag, då:

Första lektionen var med Kurita. Han var borta igår, kommer jag inte ihåg om jag skrev eller inte, men iallafall. Idag berättade han varför - han hade varit i Nara, eller Nagoya, eller nån annan stad på N, på konsert. Jag visste att han skulle på konsert, men inte när. Det var Gackt som spelade - vet inte om nån av er vet vem det är, men det är en jättekänd japansk artist iallafall. Henrik och Maria är helt besatta av honom ;)
Men i Japan får man ju inte vara ledig från jobbet för att gå på konsert, naturligtvis. Så han hade sagt till sina arbetskamrater att han skulle på nåt möte X) För oss berättade han att konserten faktiskt hölls i något hus där konferenser brukar hållas också, så tekniskt sett hade han bara ljugit lite grand ;)

Annars kan jag rapportera att det seriöst inte är Januari ute. Jag vet att jag har klagat massa på att det är kallt, och det har varit iskallt i min lägenhet, men igår gick jag hem i T-shirt och var inte ett dugg kall, idag hade vi fönstrena öppna hela skoldagen och frös inte.
Det är 15 grader varmt ute! Och det är slutet av januari. Det var också nåt jag insåg idag, att det snart är februari, så vart sjutton är kylan?
Nej, jag klagar inte. Jag tycker det är jätteskönt. Jag är bara lite fundersam ;)

Jaja, nu ska jag steka pannkakor och njuta av min helg :)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Idag har jag läst de fyra senaste bloggdagarna. du har haft det jobbigt, men kommit igenom det.Kul det där med japaner och bowling!
Du finns inte på Skypen just nu . Jag försöker längre fram på dagen och hoppas att du är inloggad då!
kram

Unknown sa...

Ni skulle säkert slå ett slag för att hedra kejsaren, våren, blommorna, kräftorna eller ... :)

Intressant att lärare skolkar! Ännu mer intressant att han berättar det för eleverna. Eller har han sån ångest för det att han bara måste berätta och då berättar det för er obildbara utlänningar som ändå inte fattar någonting? Fattar han inte att är det någonting som ni fattar så är det nya uppslag på att skolka! :)

15 grader är bättre än +2, vill ha. Men det var väl februari som skulle vara kallast? Så ta på dig tröjan du så du inte blir förkyld.

Nu är det lunch...

Anonym sa...

Just avslutat lunchen. Gissa vad? Pannkakor:)

Här är det kallt -1, så vad dom har för konstigt väder i Älvsjö, vet jag inte;)

Passa på och njut av värmen och ledigheten nu, för julen kan ju vara ända fram till påska:)
Fast riktigt sant är det ju inte för där emellan kommer fastan, så vi ska njuta av en fet och god fastlagsbulle (semla) i kväll:)

Ha en skön och go helg.
Kram

Teza sa...

Bowling! Ar avundsjuk, som jag ju just upplyste dig om pa msn. jag gor det har igen, med att prata med dig samtidigt som jag kommenterar. =)
Skolkande larare. Intressant koncept. =)
Ojoj, rena varmeboljan, ju. Eller nat, har at det typ 35 grader. Naja, for Japan i januari, kanske. =)