Sidor

onsdag 28 januari 2009

Nu ska jag må bra

Jag gick till skolan i tisdags, vilket inte var en vidare bra idé.
Första lektionen var Kuritas, men han hade med sig någon lärarstudent eller så som höll i hans lektion istället.
Maria mådde illa och gick hem efter halva lektionen. Jag var på dåligt humör, och någon gång under andra halvan av lektionen bröt jag ihop och började gråta. Och jag vet inte riktigt varför, jag frös bara, trots att jag egentligen visste precis vad jag skulle säga, eller åtminstone visste att jag kunde hitta på någonting att säga. Men jag bara satt och stirrade och så började jag gråta.
Jag är iallafall glad att jag inte tycker att sånt är lika pinsamt nu som det brukade vara. Klasskompisarna får tycka vad de vill om att jag gråter ibland.
Sen efter lektionen gick hon lärarkandidaten med mig ut i trappan och frågade vad som var fel. Och hon var väldigt förstående, och sa att hon hade också bott utomlands så hon förstod att man kände sig dålig ibland. Sen sa hon att jag kunde prata med mina lärare om jag kände mig sån, att de var förstående, vilket jag inte tror ett dugg på. Inte de tre lärare jag har iallafall. Visst, Igarashi kanske, men hon förstår å andra sidan knappt när man pratar engelska med henne så det är ingen idé att försöka ändå.

Iallafall. Andra lektionen var med Tanaka, vi skulle leka nån lek. Och som de flesta av er vet är jag inte så förtjust i sånt. Nya lekar som jag inte vet vad de går ut på, så vill jag helst sitta bredvid och titta på en gång innan jag är med. Det gjrode jag igår också, men det var bara en omgång, så jag fick inte vara med. vilket var lite tråkigt, för det verkade vara en rolig lek. Men, men, det hade jag inte tyckt om jag hade varit med iallafall. Och det var rätt kul att vara bredvid också.
Alltså, leken gick ut på att alla hade en varsin bild på ryggen, och så skulle man gå omkring i klassrummet och fråga ja- och nejfrågor för att ta reda på vad bilden föreställde. Jag var med och svarade på frågor, men hade ingen bild :)

Iallafall. Idag, onsdag, var jag hemma från skolan. Fler mardrömmar. Hade jättesvårt att komma upp imorse och vågade inte riskera att det skulle bli jobbigt igen.
Så jag var hemma, tog det lugnt. Skrev lite med Maria, som också var hemma, gick ut och handlade mat, pluggade kanjis... vilket egentligen inte känns som att plugga, för jag tycker att det är kul ;) Den delen av japanskapluggandet som faktiskt är roligt, och aldrig jobbigt. Det jag ser fram emot mest varje skoldag - kanjiprovet vi har med Tanaka nästan alla hans lektioner :)

Imorgon ska jag till skolan. Och hoppas att jag klarar av det. Tror det, för jag har mått rätt bra idag. Så om det inte kommer jättehemska mardrömmar inatt så klarar jag mig nog. Hoppas att min fantasi har slut på mardrömmar nu, har haft minst två varje natt sedan i fredags.

Fast jag tror jag har listat ut varför nu.
I torsdags när vi pratade med de där lärarstudenterna så frågade en av dem om vi hade eller hade haft hemlängtan. Och jag menar, det är klart jag har haft, och har lite då och då, kan vara frågan som gjorde att jag började tänka på det mer...
Tror att det kan vara det som är problemet just nu, helt enkelt. Därför jag började drömma mardrömmar och därför jag började må dåligt.
Så nu, om jag har rätt, så har jag nu kommit på det och så borde det bli bättre nu :)

Så nu ska jag ställa ut soporna och sen ska jag sova, och hoppas att jag har rätt :)

Godnatt.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Hoppas di analys är rätt och att det blir bättre. Det där med hjärnor är konstigt :)

Anonym sa...

Tycker nog att du deltog i leken även om du själv inte hade någon bild. Du hjälpte de andra att klura ut sina bilder och du fick träna på att svara, så visst var du med:)

Det ljusnar och du går från klarhet till klarhet:) Jag tror du har gjort en relevant analys av problemet och i din rubrik har du formulerat en mycket bra slogan:)

Tror du mardrömmarna vill bli nertecknade för att sedan bli underlag för någon berätttelse eller skrämmer man iväg dem då? ;)

Önskar dig allt gott!

PS. Sju veckor kvar:s:Ooo

Teza sa...

Ja, hemlangtan is a bitch. Men forhoppningvis har dina mardrommar dragit vidare till gronare betesmarker och will no longer bother you. Annars far de med mig att gora. ;)
Jag haller med om att ju visst var med i leken, aven om det bara var till halften. =) Go Markus!
Miss you, dude!

P.S. Dagens ord var runsh. Kul ord! D.S.