Sidor

söndag 8 mars 2015

Bara lite tankar och vandringar

Idag tog jag mig en promenad till gamla kejserliga palatset. Det är lite fint att det faktiskt ligger inom promenadavstånd. Jag vandrade omkring i den stora trädgården (har ni nånsin tittat på en karta över Kyoto? Den här trädgården är enorm. 700x1350 meter om jag kommer ihåg skylten jag läste rätt, men ett mer effektivt sätt att beskriva det på: en tunnelbanestation ligger i dess södra hörn, nästa ligger i dess norra). Jag tog lite bilder, men de kan inte riktigt fånga det hela.
Det fanns också lite blomning. Körsbärsblomningen har inte börjat än, men plommonträden blommar nu :) De är precis lika fina (i själva verket är det typ ingen som kan se skillnad på dem), det finns bara inte lika många av dem. Och eftersom folk inte är riktigt lika förtjusta i dem så kan jag inte hitta information om de är i början eller slutet av sin blomningstid, så vi får väl se.

Ni får en bild på en port från trädgården till palatset. Kommer inte ihåg vilken det är, men den är fin. 
Sen åkte jag ner mot Teramachi, där jag äntligen lyckades shoppa lite. Jag köpte ett par nya skor. Det är visserligen ett par tygskor precis som mina gamla, men de här är mer än bara ett lager tyg så med lite tur håller de både för vatten och kyla iallafall lite bättre. Jag hittade också en ny favoritbutik, igen ;) Den säljer kläder inspirerade av Sydamerika, så hippie-kläder, och de har till och med en avdelning för män :) Jag köpte strumpor där, det blir säkert mer senare. Jag vågade inte handla så mycket idag för jag börjar få slut på kontanter. Dags att ta ut mer imorgon, tror jag. Det blir ju nämligen automatiskt att man betalar med kontanter här, även om jag har sett några ställen som har lappar som betyder att de tar kort, så förväntar de sig helt uppenbart kontanter. Och jag är ju väldigt förtjust i kontanter med, så det passar mig utmärkt.

Nya favoritbutiken, Chichikaka heter den. 
Skor och strumpor! Visst är de fina? :D
Inte mycket mer att säga idag, egentligen. Åkte hem, fixade mat - fast det är väldigt svårt att hitta på bra mat att laga själv när man bara har en platta och inte kan läsa ordentligt på förpackningar vad det är man köper - och satte mig och tittade på TV. Tyvärr gick det inga barnprogram vid den tiden, så jag vet inte vad det var jag tittade på (i barnprogram pratar de tillräckligt enkelt för att jag ska ha en chans att förstå dem i stora drag, iallafall, i filmer och annat riktat till folk över typ 10 blir det väldigt svårt).
Imorgon får vi se vad jag hittar på. Det ska regna, så vi får se om jag ger mig ut på några äventyr. Jag hade en tanke om att antingen åka ner till Osaka för att undersöka hur jag bäst tar mig till flygplatsen på tisdag, alternativt ge mig ut och kolla vilka busslinjer som går till de olika ställena jag vill visa mormor, och främst hur lång tid de tar. Vi får se om någotdera blir av. Vägen ner till Osaka har jag tagit reda på, egentligen, jag är bara paranoid. Och bussarna här i Kyoto tror jag inte är så svåra, egentligen, jag bara kommer inte riktigt ihåg. Jag åkte ju inte så mycket buss förra gången, eftersom jag hade en cykel och bodde på en tunnelbanelinje: buss var onödigt förutom när jag hade gäster.

Random bild på Kamigawa vid skymning. Jag tyckte den blev mysig. 
Och den här bilden lovade jag ju sist:

Pandor! :D
Och med detta önskar jag er godnatt, eller god eftermiddag eller vad det nu kan tänkas var hos er. Och bjuder på en glad glass:

Glad glass!

7 kommentarer:

mormor sa...

det har blir bara bättre och bättre. Du kollar bussa, festvaler, shopingstallen.Du jobbar hårt för att vi ska ha det kul i en hel vecka. Nu ska jag packa och i morgon bär det av till Arlanda,
Kram

Pappa sa...

Skorna och strumporna är väldigt mycket du, fina. Försökte du gå genom kejsarens dörr i palatset? Som utlänning har du ju all rätt att göra "fel" :) Glad glass, det måste varit en jordgubbsglass.

Andy sa...

Mormor: Ja, jag gör mitt bästa, jag vill ju hinna visa så mycket som möjligt av staden :) Lycka till på flyget!

Pappa: Nja, jag valde att inte försöka, alla portarna var ju låsta, och så fel ville jag inte göra ;) Och det var mycket riktigt jordgubbsglass :p

mamma sa...

Färgglada skor och strumpor, gossiga Pandor och glad glass. Vad mer kan man begära?

Ska bli en roligt och intressant att få följa mormor och dina äventyr kommande vecka.

Kram mamma

Andy sa...

Precis, vad annat skulle göra livet så perfekt? :)
Ja, jag ser fram emot att få dela med mig av vad vi hittar på! :)

Teresa sa...

Vad roligt att din mormor är där nu! (för jag är sen att läsa) Hoppas ni har det jättebra och att japanskan lossnar lite. :)

Superfina lakan! I like!

I like your shoes. Yes, I do. :p

Andy sa...


Haha, visst är de :D
Good, I do too ;)