Sidor

torsdag 23 april 2009

Titel 3

Var har min fantasi tagit vägen? Eller... okej, den är nog upptagen med viktigare saker än rubriker till mina blogginlägg... jaja...

Idag är det torsdag. Igår var det onsdag. Dagen innan var tisdag, och det var då jag skrev senast.

Så. Först och främst, rollspelet. Som skulle varit i onsdags, men som inte var det utan idag istället ;) Och... jag hade ingen roll, satt bredvid och räknade hur många gånger folk använde meningarna vi var tvungna att ha med istället. Skönt ;) Fast jag hade kunnat göra ett rätt bra jobb på scen också tror jag, för jag hade memorerat dialogen... visade sig att vi inte behövde ändra på så mycket... anyway. Det är över, det är skönt..

Och innan skolan idag kom en kines fram och började prata med mig på engelska :s Dt var läskigt... jag satt utanför klassrummet och väntade på att han skulle gå - han var kvar där längre än de andra av nån anledning, och han frågade var jag kom från och så berättade han att han läst om Sveriges fina berg på mellanstadiet typ... han var trevlig iallafall. Han hette... U Jang eller nåt liknande. De har jättekorta namn kineserna :s As evidenst by de fyra kineserna i min klass - Go, Sha, Ri och Kaku. Bara en av dem som har två stavelser. Men, men...

Igår var jag yr när jag vaknade. Låg i sängen och tyckte att rummet snurrade... tvingade upp mig själv, cyklade till skolan och jag var fortfarande yr, ända fram till andra rasten ungefär... och jag var jätterädd för i slutet av första lektionen fick jag för mig att jag hade feber också. Men sen ignorerade jag det och det gick över. Och lektionerna gick jättebra.
Eller, vi hade kanjitest på Kubota-senseis lektion och det gick uselt. Har verkligen inte kommit igång att plugga in kanjisar på det här konstiga sättet, så jag kommer inte ens ha hälften rätt :( Så kommer jag känna mig dålig när vi får tillbaka dem imorgon. Mjufs.

Jag har börjat kunna föra relativt riktiga konversationer med klasskompisarna på japanska :) Jag och Go-san hade en riktigt kul pratstund under första lektionen idag. Hon bjöd in mig att komma och hälsa på henne :o Andra gången hon gjorde det - första dagen gjorde hon samma sak... så jag vet inte, jag kanske faktiskt ska komma och hälsa på... kanske få en kineskompis :o Vem vet ;)

Och Takeda-sensei har bett om fler kapitel av min bok :) Som jag ska skicka henne när jag har skrivit klart det här... egentligen hade jag tänkt vänta tills kapitel 9 var färdigskrivet, men nu håller jag på att skriva om det helt och hållet för ordningen på det hela blev fel så hon får 6-8 nu och resten senare :)

Imorgon har vi prov. Vi har gått igenom ett helt kapitel av Kubota-senseis bok, så vi ska ha ett litet prov på det kapitlet... och jag tänker göra det revulotionerande att inte plugga. Eh... att helt och hållet från början bestämma att inte plugga. Jag vill nämligen se om jag har lärt mig tillräckligt mycket på lektionerna. Så visst, jag tänker läsa igenom kapitlet en gång till, men inte göra nån stor effort i att plugga in det igen. Vill veta hur uppmärksam jag egentligen är på lektionerna ;)
Mina anteckningar har nämligen blivit jättekorta numera. Förra terminen kunde jag under en lektion skriva två sidor anteckningar, men nu gör jag sällan mer än antecknar en tre fyra nya ord. Och jag vet inte riktigt vad det betyder egentligen.

Aja. Vad har jag mer att säga. Jo, den 30 ska vi ha en skolaktivitet igen. Om någon kommer ihåg den där hajken vi hade upp till Mt Kurama den tredje november förra året ;)
Den 30 ska vi åka... nånstans, kommer inte riktigt ihåg vart... och så ska det springas ;) Hålls en joggingtävling... ja, de kallar det jogging, jag tror inte på det, men... well, man ska springa typ 4.5km iallafall. Eller 1.5. Jag förstod inte riktigt... annat än att tjejerna springer en kortare bana, killarna en längre och lärarna en ytterligare lite längre. Förmodligen inklusive Kurita, som ju naturligtvis kommer få alla att känna sig dåliga med sin hurtighet. Maratonlöpare liksom... men whatever.
Jag tänker inte springa. Tänker bara vara där ochv ara glad att jag inte behöver vara i skolan och ha lektioner ;) Och lite sur på att jag måste upp tidigt för vi ska mötas utanför skolan klockan nio på morgonen. Och lite sur på att vi inte får ha Takeda-sensei på hela veckan :( Vi har henne på onsdagar och torsdagar. Den 30 är en torsdag, och dagen innan är en ledig dag här i Japan... kommer inte ihåg vad det är för ledig dag. Men nån iallafall.

Och det var väl allt för dagen tror jag. Jepp. Så. Tack för kommentarerna på förra inlägget, det gjorde mig glad. Så keep it up :)

Nu ska jag läsa lite i Kubotas bok, plugga lite kanjis, skicka kapitel till Takeda, och... ja, jag kommer säkert hamna i skrivande efter en stund också ;)

Jo, förresten, frågor. Eh.. kommer ihåg två...
Vi har inte kvar alla flaskor sen hela halvåret - de har ibland varit snälla och hämtat flaskorna även från fel ställe... men det är typ tre eller fyra gånger, så ;)
Och angående kanjis. Det finns typ 60 000 stycken, enligt Igarashi-sensei. Men ingen människa kan alla, såklart. Om de inte är riktigt läskiga :s När de går ut high school har japanerna pluggat in strax under 2000 stycken. För att klara av JLPT (Japanese Language Proficiency Test) nivå tre ska man kunna typ 300 stycken, nivå två 1000 och nivå ett 2500 tror jag. Jag kan ungefär 250. Hoppas på att de blir fler snart ;)

Och det var frågorna jag kom ihåg. glömde jag nån så... fråga igen :)

Hörs :)

3 kommentarer:

lisbeth sa...

"Se och lär" är en "vetenskaplig och beprövad" metod;) Skönt att rollspelet är överstökat och jag är fullt övertygad om att du gjort dig bra på scen också:)

U Jang eller vad han hette, tyckte nog också att du såg ut att vara en trevlig prick;)

Yrsel kan vara synnerligen obehagligt. Du kan läsa lite om yrsel här: http://www.sjukvardsupplysning.se/artikel.asp?CategoryID=20439

Fler trevliga kineser. Vilken lycka att upptäcka att man faktiskt kan konversera på japanska. Du imponerar:)

Va´häftigt. Sätta dig själv på prov, när du ska ha prov:o Somliga vågar utmana sig själv;)

29 april = Day of Showa, vad det nu betyder:s Jag är också ledig då:D

Trevligt med utflykt igen, dock mindre kul att springa:s På valborgsmässoafton ska man ju äta popcorn och titta på brasan. Kanske finns där någon eldsprutande drake att titta på;)

Ha det så skönt i helgen:) Ska snart åka och hämta pappa. Vi åker till Åland i kväll.

Såg vitsippor idag:D

Unknown sa...

Det kan väl vara trevligt med en kines kompis. Dessutom ger det ju stora möjligheter att träna din Japanska, du kan ju liksom inte fuska med svenska. Fast Engelska är också fusk. Jag kan väl misstänka att kinesen gärna ville prata engelska dom har väl lika svårt som japaner med att få riktig träning i engelska.

Korta namn är ju bekvämt. Betyder namnen något? Det borde ju vara något mer än en random bokstavskombination...

Tråkigt att vara yr och att få dåliga resultat på proven men det blir bättre.

Intressant att det äntligen blir någon aktivitet med skolan. Dom har ju inte precis hållit vad som utlovats vad det gäller aktiviteter utanför skolan.

Dina böcker är bra, det bara är så :)

Teza sa...

Yay! Kineskompis! Det tycker jag låter bra, så det kör vi på. ;)
Kanjis är en mycket konstig uppfinning. De försöker bara lura alla att behöva plugga massor. Det liksom ingår i deras system. =)
Det blir nog kort kommetar idag, men det blir en i alla fall. Duktig mig. ;)
Kram!