Sidor

torsdag 2 juli 2009

Jag kommer aldrig lära mig...

att inte gå till skolan när jag mår dåligt. Mådde dåligt imorse, hade huvudvärk när jag vaknade, tänkte stanna hemma, men sen tog jag tabletter och så gick huvudvärken över, och då fick jag ångest vid tanken på att bara stanna hemma för att jag var lat. Så jag ignorerade att jag hade yrsel också, tänkte att det går över när jag kommer till skolan.
Vilket det gjorde också. Yrseln gick över, huvudvärken var bara kvar lite grand... men däremot mådde jag psykiskt dåligt. Orkar inte beskriva allt, men det var helt enkelt en jobbig skoldag... men någon gång ska jag verkligen lära mig att lita på mina instinkter och stanna hemma när jag mår då där.

Men, men. Gick med Maria hem. Eller hon gick och jag cyklade långsamt. Sen har jag setat i mitt rum och pluggat lite och allmänt varit ensam och tagit det lugnt, och nu mår jag lite bättre...

Imorgon ska vi till nåt café, Tarmo bjöd in mig, Henrik hade bjudit in honom... vet inte mer än så ;) Utom att efteråt ska Tarmo klippa mitt hår, äntligen :D
Och sen... tja, sen vet jag inget mer. Undrar varför jag började skriva det här inlägget... jo!


Det var för att svara Meroigo, vars kommentar jag just upptäckte :)
Några exempel på det dåliga med Robins:

Hyresvärden som person är enligt alla rapporter väldigt oförskämd. Han skriker gärna på folk, och alla som bor på Hiyoshigaoka iallafall har olika rapporter om hur jobbig och läskig han är.
Själva boendet... tja, det finns en anledning till att det är billigt ;)
Mögel finns det en hel del av, och kackerlackor (se, jag kan skriva ordet när jag inte pratar om såna som funnits i min lägenhet) verkar rätt vanligt. Men båda sakerna måste jag ju påpeka finns även på andra ställen, även om kanske inte i lika stor utsträckning. Utsikten på Hiyoshigaoka är dock fin ;)

Så... är du villig att betala lite mer så välj ett annat ställe att bo på, men det beror på vilken prioritering man har. Sugi Heights, där jag bor, är väldigt bra (med några få minustecken, typ att jag inte har något insektsnät till balkongdörren och sånt), men det är också bra mycket dyrare än de flesta andra ställen.
Annars är det faktiskt ett rätt bra tips att leta efter annat boende, orelaterat till skolan. Via Kansai Flea Market eller liknande. Det är lite läskigt om man inte kan nån japanska och sånt, men det verkar vara värt det.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Nu kommer att lära dig, nån gång...

När det gäller bostäder så finns det ju bostäder i alla prisklasser i Kyoto såg vi i en c:a 400 sidig bok som en mäklare stoppade i handen på mig när vi var där. Det fanns ju även de som var billigare än din lägenhet, men skicket vet vi ju ingenting om. Sen kändes det ganska stort att försöka leta lägenhet när man inte kan japanska. Inte ens mäklaren försökte ju prata med mig. Utan stoppade bara boken i hand på mig och försvann tillbaka in i sitt krypin.

Sen ska man väl vara införstådd med att japanska bostäder inte på långa vägar är i närheten av den standard vi är vana vid. Tycker jag...

Men dom är väldigt japanska. Och det är väl det som är vitsen. Allting är annorlunda.

lisbeth sa...

Du har lärt dig mycket de senaste åren, på alla fronter:) Vissa saker tar bara lite längre tid och är något mer energikrävande:( Jag är inte orolig, du har ridit ut värre stormar:) även om vägen kan kännas lång:s
Du är en enastående människa:):)

bara så du vet:)

Kram:)

Meroigo sa...

Tack så mycket för ditt svar, uppskattar det verkligen! :)