Sidor

lördag 9 maj 2009

Carrots!

(betyder morötter, och kommer från avsnitt 11 av Dollhouse, vilket är en ny TV-serie. Väldigt kul om ni sett avsnittet) ;)

Nåja. Hej, iallafall.
Eh... jag har klarat av två skoldagar. I torsdags var... första 45 minuterna gick jättelångsamt och kändes bara sega och jättetråkiga... andra 45 minuterna gick lättare, vi satt bara och pratade, typ.
vi ska skriva en uppsats om mors dag ;p Lite kul, alla andra länder i klassen har mors dag andra söndagen i maj. Är det bara Sverige som har senare? Eh... är det sista söndagen i maj? Tror nån sa det... hur som helst, det är inte imorgon iallafall. Och det är bara jag i klassen, tydligen, som inte har någon känsla för mors dag... kan liksom inte minnas att det direkt är en särskilt speciell dag, man säger kanske 'grattis på morsdag' eller nåt sånt, men gör vi nåt mer? Hjälp mig, jag minns inte X) Vilket väl gör mig till en mycket dålig son, förlåt, mamma *skäms lite* :s

Aja. andra lektionen hade vi Takeda-sensei. Och hon har läst lite mer ur min bok, och gav mig mer beröm :D
Hennes lektion gick lite fortare...

Sen var det fredag igår, vi hade Kubota-sensei först, och pratade där om... jordbävningar. En diskussion jag minns att Henrik också hade förra terminen. Vad man ska göra innan jordbävningar och efter, och sånt. Jag var inte med mycket i diskussionen, jag var med Go-san och Erik, och det är besvärligt för mig att vara med Erik, av nån anledning... kan vara för att han alltid har så konstiga idéer, som han tror på på fullt allvar... plus att jag ville säga nåt jag inte kom på hur man skulle säga, och fick aldrig tid att formulera det, så till sist satt jag och trummade med pennan mot bordet, tills Kubota kom fram och sa nåt om det, då flyttade jag pennan till benet och fortsatte trumma, bara för att göra nånting som makade sense. Lite tråkigt.
Men det gick över. Lektionen efter hade vi Katsumi-sensei. Kommer mest ihåg att vi gick igenom läxan vi haft under Golden Week. Jag hade typ... tre fel... varav ett alla andra också hade, för att vi hade inte gått igenom det förut :p
Jo, jag och Loca satt och flummade en del under lektionen... började redan från början när vi av nån anledning tyckte det var jättetroligt att säga Konnichiwa hela tiden X) Vilket betyder "hej" och inte alls är kul, men ändå ;) Och sen när vi gick igenom läxan tyckte vi också det var rätt kul att vi hade gjort likadant på läxan, utom på ett enda ställe... där det var han som hade rätt, den jäveln ;)
Aja, det var kul ivf :)

Förresten tror jag att Kurita verkligen undviker mig ;) I torsdags när jag kom till skolan stod Kurita vid hissen, och när han såg att jag kom in tittade han på mig, sen på hissen, och sen tog han trapporna istället. Jag gick fram till hissen, som då just kom ner til första våningen. Så jag konstaterade att han helt enkelt inte ville åka hiss med mig X) Vilket är bra, för jag ville inte åka med honom heller ;)

Hmm... jo, efter skolan igår var trevligt. Jag och Maria åt Ålandspannkaka :D Jättemumsigt :) Var det såklart, det var ju jag som gjorde den ;) Anyway, första gången Maria smakade, och hon åt tre bitar så jag förmodar att hon tyckte om den på riktigt, och det är ju alltid trevligt :)
Och så satt vi och skrev...

Och jag fick ett mail från Takeda-sensei. Ett långt mail på japanska, som jag faktiskt förstod huvudsaken av utan att ens använda en ordbok :) Det handlade om att Tarmo hade frågat om några filmer han ville se, och hon hade tagit reda på när de gick, men hon hade inte Tarmos telefonnummer, så hon bad mig vidarebefordra informationen. Så det gjorde jag.
Sen fick jag ett nytt mail imorse, där det stod nåt om att fredagens mail var skickat "very sudden" är översättningen på engelska, och hon bad om ursäkt, och sen tror jag att det stod nåt om att hon tagit reda på Tarmos telefonnummer från skolan också, men där är jag inte säker... men, men, i värsta fall har Tarmo fått informationen två gånger ;)
Jag ska bara försöka komma på ett sätt att skriva ett svarsmail till Takeda så hon inte sitter och undrar över det... mjufs, så besvärligt...

Men, men... nu har jag huvudvärk... vaknade med den, tänkte att det nog berodde på att jag var hungrig, men nu har jag ätit, och huvudet är fortfarande elakt... inte så mycket ont som... yr, egentligen... det är irriterande...
Kanske ska gå ut och få lite frisk luft... har varit ute i två minuter idag, när jag gick ner till Henrik och hämtade min skål och lite skedar som han fortfarande hade från pannkakskvällen förra veckan ;) Så lite till kanske... ta cykeln och cykla ett varv kring... eh... ja, nånting iallafall... hjälp vad många ... det blev i det här stycket. Ska lägga av med dem nu.

Iallafall, sen ska jag skriva lite mer på mitt projekt. Kapitel 9 är besvärligt, kan jag tala om. Har försökt två versioner än så länge, och båda har varit så tråkiga så jag har inte kunnat få mig själv att skriva klart dem. Nu har jag kommit på en ny form, ska försöka mig på en version tre, som jag måste skriva klart vare sig jag vill eller inte, för jag vill vidare nu.
Så, det kommer väl vara min dag. Möjligen skriva lite mer med Maria om vi känner för det och hon inte får några andra planer.

Seeya :)

4 kommentarer:

lisbeth sa...

Konnichiwa:)
Så nu vet jag vad de sa till oss titt som tätt när vi var hos dig och hälsade på:)

Mors dag ägnas ingen större uppmärksamhet inom vår familj, inte barnens- eller farsdag heller. Möjligen kan mor göra en tårta åt familjen;) Men sannolikheten att få en tårta runt morsdag är nog att åka till mormor, för i Sverige är mors dag, alldeles riktigt, sista söndagen i maj och i år sammanfaller morsdag med mormors födelsedag:)
Här på Åland är det som sagt morsdag i morgon, vilket jag blev upplyst om via reklamen på radio igår:o

Gott med Ålandspannkaka. Kokt, nyfångad Ålandsgädda, tillagad av farmor, är också en delikatess:)

Vatten ska vara bra mot huvudvärk och migrän, läste jag i en artikel i veckan. Här får man i alla fall vatten på huvudet tillräckligt mycket för att man ska hålla huvudet kallt;)

Kul att skolarbetet går så bra att du t.o.m. kan läsa japanska mail. Duktig du:)

Ska nu göra ett test med Skype och se om du finns online..

Kram

Unknown sa...

Jaha jag får väl fixa lite frukost i morgon då :)

Du få väl vänja dig vid att du inte passar ihop med somliga. Du var förmodligen väldigt störande med ditt trummande :)

Om Kurita verkligen undviker dig får du aldrig veta. Men uppenbart har han problem med att umgås med sina gamla elever. Han är lite annorlunda, jag tycke mig ha hört det förut :)

Jag har inte fått ålandspankaka fast jag är på Åland. Men man kanske inte behöver det när man är på Åland. Fast farfar fick ålandspankaka till efterrätt i dag.

Jag förstår inte varför Takeda-sensei ber om ursäkt. Är det inte ok att be om hjälp? Är det problem med att be elever om hjälp?

Ute och festade i går också? Frisk luft kan hjälpa :)

Knepigt projekt. Kan bara önska lycka till.

För övrigt så har vi haft regn storm och solsken här i dag. Vi såg en räv lufsa runt på tomten vid frukost :) Minns inte när jag såg en räv senast. Skansen kanske.

Dagens ord verifiering reent vilket påminner mig om att jag tvättat altanen i dag...

molly sa...

Tro mig, jag förstår grejjen med att tycka att det är jätteroligt att säga en sak flera gånger - jag och fia har ägnat dagen åt att säga "show me leader", och till slut var det så kul att jag ramlade ihop mot ett fönster ;)

Ålandspannkaka är gott :D

Och man ska sova när man har ont i huvudet. Sov! ;p

Teza sa...

Carrots! For haelth purposes, and I'm keeping them for a friend och vad han nu mer säger. =)
Du ser, det blir illa när man dricker. =) Nej, du får dricka, jag ska inte säga något. Så länge du har kul så. =)
Rådjuren var så söta! Ser dem ibland på Ramsö, men de spronger iväg så fort de hör en. Fegisar. Men där var de ju helt orädda. Coolt.
Aboonemang. Mitt ord som jag gillar att säga ofta. =) Bror trodde det helle så på engelska mär han var mindre. Aboonemang.
Ok, totlat hjärnsläpp. Ha det så bra i alla fall. =)