Sidor

lördag 14 februari 2009

Happy Valentines!

Tja, glad Alla Hjärtans dag på er :)

Det sägs att Valentines är stort här i Japan. Jag har inte märkt det, men å andra sidan har jag inte varit inne i en department store på ett tag heller. Det säljs tydligen hur mycket choklad som helst, hela våningar ska vara fyllda med choklad inför 14 oktober ;)
Här är traditionen att tjejen köper choklad, och ger den till killen hon gillar... Japanerna verkar förvänta sig att vi tycker det är konstigt, men jag vet inte ju inte riktigt vad traditionen är i Sverige så jag kan inte tycka nåt ;)

Iallafall. Jag har inte mycket annat att skriva. Ni kan få lite random bilder istället:
Ehm... ja, jag tog en bild på Life - lokala mataffären :) Okej, det jag egentligen var ute efter att fotografera var honom:Han är creepy! Står här och var och ser läskig ut. Vi kallade honom Göran Persson ett tag ;) Iallafall, han är egentligen reklam för KFC - Kentucky Fried Chicken, som säljs lite här och var. Idag var de på besök inne på Life, det var därför de ansåg det vara nödvändigt att skrämma livet ur mig ;p
För er som inte vet så är jag väldigt obekväm med skyltdockor av alla de slag. Och honom är jag seriöst livrädd för. Nej, usch helt enkelt.

Aja, ni kan få en annan bild istället:Detta är mitt drömhus. Ligger ett par minuters promenad härifrån, är jättestort och fint japanskt hus som jag vill stjäla och lägga i Sverige nånstans och bo i resten av mitt liv :) (efter att jag fixat isolering i det naturligtvis)

Annars kan jag rapportera att vintern är mild. Jag insåg just att det är mitten av februari - den kallaste månaden - och det är fortfarande inte kallt. Fortfarande höstväder i mitt svenska sinne. Så jag får nog ingen vinter i år ;)
Det kommer naturligtvis bli iskallt nu bara för att bevisa för mig att jag har fel, men det struntar jag i ;)

Och jo, svar till Molly, kanjis som ser ut som en springande gubbe - var det den här du menade: 足 ? Den heter ashi och betyder fot/ben ;) Så det ligger något i springande ;)

Och så en sak till, för de av er som är intresserade av mitt skrivande. Jag har skapat en ny blogg, som jag tänker använda till att lägga upp tankar om och utdrag ur mina berättelser. Om ni är intresserade av att läsa, och hjälpa till, så ta en titt: http://andinosakubun.blogspot.com/
Den är som sagt nyskapad och jag är inte säker på att jag faktiskt kommer att använda dem som tänkt, men vi får se helt enkelt :)

Och det var allt för idag. Ha en trevlig helg :)

2 kommentarer:

Teza sa...

Forsoker kommentera har, men datorn tycker inte om mig. Jaja, nu SKA det funka. I hope.
Valentine's Day, denna dag for alla singlar att kanna sig ensamma. Och for alla par att spendera pengar. Nejda, jag ar inte cynisk... Lite kanske. =) Sa tjejen ger killen cholkad? Hmm, kan inte betsamma mig for om det ar ar bra och jamstallt, eller bara annu ett satt for tjejen att passa upp pa killen... Dessa problem, Markus. Det ar inte latt att vara jag. ;)
Laste din andra blogg, och forsokte lamna en kommentar, men icke sa nicke, det ville den inte. Var en mycket bra kommentar i alla fall. Mycket djup och fyndig. Kommer inte alls ihag vad jag skrev. =)
Ditt dromhus ar mycket fint, vill ocksa ha det. Och gubben ar lite creepy, ja. Du ska vara glad att du inte var i Kilkivan, vi hade ett par dockor som jag alltid trodde var riktiga manniskor. Laskisga grejer, vet inte ens varfor de satt dar.
Nu ar jag mycket choklad-sugen (ditt fel!) och ska ga och kopa nagot. Ha det bra!

Unknown sa...

Somliga firar det ordentligt med presenter och allt möjligt. Jag har för mig att traditionen kommer från USA och att det var blomsterhandlarna som förde in traditionen i Sverige.

Vi firade den med en efterrätt med tre choklad bitar som med mycket fantasi kunde tolkas som ett hjärta...