Sidor

måndag 24 augusti 2009

BBQ

BBQ blev av :) Det kom typ tio regndroppar på oss, och det var bara sol i typ tio minuter sammanlagt, men det var faktiskt jätteskönt. Sol hela tiden hade bara varit jobbigt (även om bilderna hade blivit finare då) ;)

Anyway. Biwako, Japans största insjö, vilket inte säger mycket för den är bara hälften så stor som Vättern :p Okej, lite större än hälften, men inte mycket. Men ändå, den är väldigt fin :)
Vi åkte dit... well, vi åkte hemifrån vid tio på morgonen (jag och Maria, Henrik hade ont i magen så han följde inte med), kom till Kyoto Station vid halv elva, åkte från Kyoto Station 11:11, kom till Biwako kring kvart i tolv.
Kurita hade köpt en hel massa kött, men vi timida svenskar fick inte mycket av det ;) Vi hade en liten kulturkrock.
Kinesernas matkultur är väldigt gamaktik. De satt kring grillen och alla vände och vred på köttet, och när de hittade en köttbit som var färdig tog de den. För det mesta var de snälla nog att inte lägga allt på sin egen tallrik, utan såg sig om för att se om nån annan ville ha, men man var tvungen att stå precis vid grillen och sträcka ner sin tallrik vid rätt tillfällen för att få lite kött ;)
Men jag åt tills jag inte var hungrig iallafall :) Sen satt jag och försökte skriva en stund, medan Maria badade med Alissa. Sen tröttnade jag på att skriva, mycket för att jag inte fick vara ifred, för det satt ett jättehögljutt sällskap i närheten av mig. Ledda av en före detta elev på skolan. Usha eller nåt liknande hette hon, hon kom från Kongo. Första mörkhyade före detta eleven jag sett vad jag kan minnas. Det finns massa asiater (mest kineser), massa svenskar och lite européer och amerikaner, men hon är den första afrikanen. Vilket... var intressant, helt enkelt :p

Hur som helst. När jag tröttnade på att skriva gick jag ner till vattnet. Det var varmt, så jag stod där ett tag, och mina byxor blev blöta, så till sist bestämde jag mig för att jag lika gärna kunde få kläderna helt blöta :p Eller, jag tog av mig tröjan, för att ha nåt torrt, men sen badade jag med resten av kläderna på :p Det var jätteskönt, jag har saknat att bada massa :) Vem vet, nästa sommar kanske jag till och med kommer bada på landet :o Har ju inte gjort det på typ... tre år... eller mer, typ fyra år tror jag :s Saknat massa :o

Hmm... okej, hjärnsläpp, vi sätter upp lite bilder istället:Här har vi stranden, till höger om där vi satt :)Och här till vänster, och några som spelar volleyboll :p Usha, lite kineser, en ryss, och Katsumi-sensei... :)


Och en söt bild jag råkade få när jag egentligen tänkte ta kort på utsikten :) Bergen där i bakgrunden alltså.

Måste påpeka att det dock inte var sandstrand, även om det ser så ut. Kornen var för stora, jag kallar det mer grus än sand. Det var lite tråkigt för fötterna, men ändå :)

Jo, förresten, en sak som aldrig skulle tillåtas hända på en svensk strand: det var folk som fiskade på badstranden. Med kastspö. Inte så många, tror vi såg två, men Maria och Alissa hittade ett drag på botten. Farligt!

Av någon anledning tycker japaner det är roligt att slå sönder vattenmeloner :p Det här är en lek som jag tror finns i andra länder med iofs, det är typ "Tail the Donkey". Sätta svans på åsnan eller vad den nu kallas i Sverige :s Man har på sig en ögonbindel, blir snurrad ett par varv, sen ska man gå fram till vattenmelonen och slå på den. På vägen blir man guidad av kompisarna, som talar om om man ska fortsätta gå framåt, åt höger eller vänster, eller whatever. Eller försöker lura en att hamna fel ;)
Vi slog inte sönder vattenmelonerna dock - slagträt var av plast så det gjrode ingen skada. De åts upp sen istället ;)

Och... här har vi utsikt från stationen vi gick av på:

Fint fint fint :)


När vi kom tillbaka till Kyoto gick vi till en importaffär, vilket egentligen var dumt. Köpte massa choklad... de hade inte Marabou, men däremot After Eight :D Saaaaknat!!
Och jag och Maria blev oense om hur mycket pengar hon var skyldig mig... jag hade rätt, tog jag reda på när jag kom hem. Men i och med det tittade jag också på mitt konto, och såg att det har dragits pengar för bussen till och från Tokyo nu också. Trodde ju nästan att de skulle glömma att dra de pengarna, men de passade på nu när jag köpt en till resa, för mig och Teresa. Bläigt av dem tycker jag. Men, men...

Och idag är jag hemma från skolan. Fick jättelite sömn, trots att jag tog sammanlagt tre tabletter, och var på dåligt humör. Är fortfarande på dåligt humör, jag vet egentligen inte varför, och jag känner mig jättefånig. Men jag har råd att vara hemma idag, har fortfarande fem dagar kvar efter det, och bara fyra veckors skola, så det löser sig :)
Bara fyra veckor skola!!! :D Ja, jag är lycklig. Sen kommer jag äntligen hem och slipper plugga på ett tag!

Har kollar på utbildningar, apropå det. Den jag vill gå kan man tydligen inte söka in till till våren som jag trodde, utan det blir till höstterminen 2010. Vilket iofs är rätt skönt, jag lever gärna utan att plugga i ett år!
Enda problemet är att jag måste ha ett jobb då. Inte först, jag vägrar jobba eller göra nånting konstruktivt överhuvudtaget åtminstone första månaden efter att jag är hemma. Den ska jag spendera med att vänja mig vid Sverige, umgås med folk, skriva (okej, så lite konstruktiv), och... vara ledig. Okej, och söka jobb. Såvida jag inte har möjlighet att komma tillbaka och avsluta förra sommarens jobb? Fast även om jag kan det måste jag väl ändå söka jobb, för det kommer ju inte räcka ett år... men hur som helst. Det löser sig. Hoppas jag. För jag vill verkligen inte plugga förrns nästa år! Jag är så jäkla trött på det så det finns inte. Och jag har ingen lust att slösa studiestöd på det heller, när jag inte vet egentligen vad jag vill plugga, annat än skrivande.

Aja. nu ska jag gå och handla massa tråkiga hushållsartiklar och så ska jag plugga kanji och så ska jag försöka skriva om kapitel ett i mitt projekt igen. Läste det nya för ett par dagar sedan och tyckte att det mesta av det var jättetråkigt :( Det går inte bra för mig :(

Aja
hörs

4 kommentarer:

Unknown sa...

Dom är inte dumma kineserna. Närmast maten vinner :) Möjligen kan man tycka att Kurita kunde stå där och se till att alla får, men han verkar ju gilla kineser...

Karaoke i förra inlägget och bad i detta inlägg var ska det sluta?

Fina bilder, det ser verkligen fint ut. Och som du säger det syns inte att sanden är för grov.

Det är väl inte äkta japanskt om man inte slår sönder den. Då blir man ju inte så där skämmigt ner kladdad.

Såg i fredags att dom hade After Eigth på påse på Rosella :) (Jag försöker absolut inte skapa hemlängtan) :p

Du får väl höra av dig till FTV och kolla...

Det är mycket sällsynt att dom inte drar pengarna :(

mormor sa...

Jag hade inte läst din senaste blogg när vi språkades vid i söndags fm(sve.tid)Nu vet jag hur det ser ut vid sjön där du badade med kläderna på! Hoppas det var tillräckligt varmt, så du hann torka innan någon förkylningen tänkte hoppa på dig!
Vi hörs igen på skypen hoppas jag!
kram

lisbeth sa...

Så det blev en riktigt blöt fest till slut;)
Kul och vilken natur. Strålande vackert, även utan solsken:)

Ser fram emot dagen du kommer hem, även om det inte blir något latgöra hemma:s
Tror att alla här hemma har märkt, att mamma har slutat vara passupp;)
Idag är det pappas tur i köket och min tur vid datorn;)
Men vi är ju många, så det blir nog inte så betungande:)

Får du tråkigt hemma kan du ju alltid ta en tur med bilen...:)

Kram:)

Meroigo sa...

Hej hej
Jag ska börja på samma skola som du i Oktober, jag undrar, har skolan någon regel att man bara får prata japanska på skolan? Andra språk typ bara i nödfall? Hoppas det... Det är så att jag fått reda på att det nu ska börja jättemånga svenskar. :( Vill helst inte höra massa svenska när jag bor i Japan för att lära mig japanska... Kalla mig konstig (fast det tycker jag inte att jag är :P), men just nu känner jag att jag vill undvika svenska/engelska och alla svenskar/västerlänningar när jag bor där, för att lära mig japanska så snabbt som möjligt. :O